Verschillende hotels en hoe je ze boekt

Mijn persoonlijke ervaring met hotels
Vorig najaar ben ik voor een weekje naar Las Vegas, Nevada geweest. Las Vegas staat bekend om zijn vele hotels. Tijdens mijn verblijf in Las Vegas sliep ik in 2 verschillende hotels. Tussen beiden zaten enorme verschillen in bijvoorbeeld de kosten, de kwaliteit van de kamers en8 de service van het personeel. Het eerste hotel waar ik verbleef was erg goedkoop. Alhoewel de kamers schoon en luxe waren, zag de lobby en de buitenkant van het hotel er wel oud en verweerd uit. Het personeel was vriendelijk maar niet erg professioneel. Het tweede hotel waar ik verbleef zat erg dicht bij de Strip, de hoofdstraat in Las Vegas waar alle evenementen en dergelijke plaatsvinden. Het was een stuk duurder en het personeel was minder open maar wel erg professioneel. De kamers waren er schoon en er werd goed voor je gezorgd. Het verschil zat hem in de locatie. Omdat het tweede hotel dichter bij de Strip zat moest alles beter worden gedaan, men had immers een naam hoog te houden. In dit artikel ga ik voor jou uit de boeken doen wat voor hotels er zijn en hoe het boeken van een hotel nou eigenlijk werkt.

Soorten hotels
Er zijn talloze soorten hotels, maar ik ga het hier hebben over de meest voorkomenden. Om te beginnen is het meest voorkomende hotel in Nederland, namelijk het hotel-restaurant, ook in Las Vegas te vinden. Een hotel-restaurant is niets meer en niets minder dan een hotel waar ook een eetgelegenheid aan verbonden zit. Vaak zit er bij de kamers een ontbijt inbegrepen en kan men indien er behoefte aan is nog lunch en diner bijbestellen. Ten tweede is er het hostel, ook wel jeugdherberg genoemd. Dit soort hotel is erg populair bij jongeren omdat het erg goedkoop en sociaal is. Meestal zit er geen ontbijt bij inbegrepen en slaapt men vooral in slaapzalen. Bij de meeste hostels zijn er gemengde, mannelijke en vrouwelijke slaapzalen beschikbaar en enkele hostels hebben ook een paar privékamers te huur. Ten derde is er nog het resorthotel. In dit soort hotels zijn er ook nog andere luxe faciliteiten zoals een zwembad of soms zelf een hele spa inbegrepen. Er is van alles te doen in zo'n hotel en zo zou je eigenlijk ook het hele weekend binnen door kunnen brengen.

Hoe boek je een hotel?
De meest simpele manier is om het op een website te doen, dan kan de betaling gemakshalve met iDeal of een van de andere betaalopties met kaart gebeuren. Ook is het mogelijk om via de telefoon te boeken en het bedrag af te laten schrijven. Als je dit liever hebt, zorg er dan voor dat u uw creditcard bij de hand hebt. Bij het boeken van een hotel zijn er nog een aantal andere zaken om rekening mee te houden. Behalve jouw betaalpas heb je je persoonlijke informatie nodig zoals naam, adres en telefoonnummer. De website of persoon aan de telefoon loopt met je door het proces en dan is alles binnen de kortste keren geregeld op het moment dat je de bevestiging krijgt. Op dat moment rust je niets anders dan op tijd bij jouw accommodatie te wezen. Voorlopig nog niet van plan om naar Vegas te gaan maar wel op zoek naar een fijne hotel-arrangement voor een stoere vakantie op Texel bijvoorbeeld? Kijk dan op Hotel Tatenhove.


Delen